Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که متخصصان صنعت دفاعی قصد داشتند برای محافظت بهتر از مرزهای آبی یک ربات زیردریایی را خریداری کنند، کارشکنی گروهی از دلالان سلاح موجب شد تا دانش این محصول در داخل کشورمان پایه‌گذاری شود.

به گزارش سرویس دفاع و امنیت مشرق، در بحث رزم های دریایی یکی از باسابقه ترین تسلیحاتی که هنوز هم در مدل های جدید به کار رفته و اثر بخشی بالایی نیز دارد، مین های دریایی محسوب می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جمهوری اسلامی ایران به خاطر تجربیات سالهای دفاع مقدس و بحث های مربوط به تاکتیک های نبرد نا همطراز در میدان رزم، از جمله کشورهایی در جهان است که در حوزه مین های دریایی طرح های مختلفی را داشته و از بازیگران قوی جهانی در این حوزه به حساب می آید. اما وقتی صحبت از حوزه تولید مین و مین گذاری می شود بحث مقابله با این سلاح و خنثی سازی و پاکسازی نیز مطرح می شود.

در کشور بیشتر بحث پاکسازی مین با تلاش های طولانی و خستگی ناپذیر واحدهای تخریب در دوره دفاع مقدس در میدان رزم زمینی و ادامه این مسیر در دوران پس از جنگ برای پاک کردن زمین های آلوده عجین بوده است اما در حوزه کشف و خنثی سازی یا نابودی مین های دریایی در سال جاری قدم های بزرگ و مهمی برداشته شده است.

بیشتر بخوانید: رونمایی ایران از «مین ضدزیردریایی» در آبهای خلیج‌فارس و تنگه هرمز/ شگفتانه سپاه در سال نو برای شکار سریعتر «جورجیا» آمریکایی و «دلفین» اسراییلی +عکس ایران اولین کشور جهان در عملیاتی کردن «موتور BLDC» برای زیردریایی‌ها/ قلب پرتوان «غدیر» آماده عملیات‌های شناسایی و رزمی شد +عکس

اواخر خردادماه سال جاری، ناو جمهوری اسلامی ایران دنا و شناور مین شکار شاهین به نیروی دریایی ارتش الحاق شدند. ناو مین شکار شاهین با بهره گیری از الگوی طراحی کاتاماران و استفاده زیاد از مواد کامپوزیتی در بدنه خود یک شناور سریع، مانور پذیر و در عین حال با سطح پایینی از تشعشعات الکترومغناطیسی است که یکی از عوامل مهم در مقابله و عدم فعال کردن مین های دریایی به حساب می آید اما در جریان رونمایی از شناور مین شکار شاهین و با منتشر شدن تصاویر مربوط به این کشتی، چشم ها به یک سامانه رباتیک که در پشت این ناو نصب شده معطوف شد. این سیستم ها در بسیار از مواقع به صورت اختصاری ROV یا ROUV نامیده می شوند که مخفف عبارتی به معنی وسیله نقلیه زیر آبی کنترل از راه دور است.

ناو مین شکار شاهین

سامانه رباتیک زیر آبی موجود بر روی ناو مین شکار شاهین با فلش مشکی مشخص شده

سامانه بدون سرنشین Pluto Plus  ساخت کشور ایتالیا

به سرعت در فضای مجازی برخی از کارشناسان خارجی با استناد به این تصاویر اعلام کردند که نیروهای مسلح کشورمان به یک سیستم رباتیک بدون سرنشین زیر آبی خارجی که مخصوص شناسایی و خنثی سازی یا انهدام مین های دریایی بوده دست پیدا کرده و آن را به خدمت گرفته است. این منابع سامانه مورد نظر را Pluto Plus ساخت شرکت ایتالیایی Gaymarine srl معرفی کردند. در نگاه اول و با مقایسه سامانه نصب شده روی ناو شاهین و سیستم ایتالیایی مورد نظر هم شاهد شباهت هایی ظاهری بین دو سیستم خواهید بود. اما آیا واقعا ایران سیستم ایتالیایی را خریداری کرده است؟

از فشار تحریم ها تا فعالیت مهندسان داخلی برای ساخت نمونه داخلی

در جریان برنامه های مربوط به گرامیداشت روز صنعت دفاعی ( ۳۱ مرداد سال جاری) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر که امیر شاهرخ شهرام رییس سازمان صنایع الکترونیک وزارت دفاع و امیر رستگاری، رییس سازمان دریایی وزارت دفاع در آن حضور داشتند، نکات مهمی مطرح شد که یک بحث آن همین شناور بدون سرنشین زیر آبی بود.

بر اساس توضیحات امیر رستگاری، حدود دو سال قبل و در جریان یک نمایشگاه دفاعی خارجی، تیم اعزامی از کشورمان سیستم مورد نظر را مشاهده کرده و پیشنهادی را برای خرید آن مطرح می کنند تا کشورمان با سرعت بیشتری به این سامانه دست پیدا کند. با پیشرفت مذاکرات بین دو طرف، مسئله تحریم ها پیش آمده و طرف خارجی از تحویل محصول به ایران سر باز می زند. در مرحله بعدی، تیمی از دلال های اسلحه به طرف ایرانی پیام داده و اعلام می کنند حاضر هستند این سیستم که قیمت معمول آن در حدود ۱ میلیون یورو است را در قبال دریافت ۴ میلیون یورو به ایران تحویل دهند. با توجه به بالا رفتن قیمت، گزینه خرید خارجی از دستور کار خارج شده و بحث تولید بومی فعال می شود.

امیر رستگاری همچنین به این مسئله اشاره کرد که در این شناور از موتورهای مخصوص سری BLDC استفاده شده که پیش از این برای خانواده زیردریایی های غدیر نیز استفاده شده بود. موتورهای BLDC اصطلاحا ( Brushless DC motor ) نوعی از موتورهای سنکرون هستند.  این موضوع به این معنی است که میدان مغناطیسی در روتور و استاتور با یک فرکانس ایجاد می­ شوند. انواع الکترو موتور DC  بدون جاروبک دارای لغزش به آن مفهومی که در موتورهای القایی وجود دارد، نمی ­باشند. موتورهای BLDC در انواع تکفاز، دو فاز و سه فاز وجود دارند.

این موتورها به نسبت موتورهای الکترونیک معمول، از اندازه کوچکتری برخوردار هستند که بزرگ ترین نکته مثبت برای یک شناور کوچک زیر سطحی محسوب می شود. در عین حال این موتور با داشتن اندازه کمتر، راندمان و نیروی بیشتری را نیز تولید می کند و به دلیل نداشتن جاروبک از نمونه های معمول موتورهای الکترونیکی نیز کم صدا تر است. از دیگر مزایای این نوع از موتورها، نیاز بسیار کمتر به تعمیر و نگهداری است که زمان و هزینه های دوره تعمیر و اورهال را شدیدا کاهش می دهد. باتری ها و سیستم های اپتیکی مورد استفاده در این سیستم نیز توسط صنایع دفاعی کشور ساخته شده و در آن به کار رفته است.

 این ربات در شرایط عملیاتی معمولی با نزدیک شدن به مین و با استفاده بازوی رباتیک خود زنجیر های نگاه دارنده را قطع کرده و با آمدن مین مورد نظر به سطح آب توسط سیستم سلاح های نصب شده روی ناوهای موجود در منطقه نابود می شود یا در هر صورت اگر این امکان وجود نداشته باشد با چسباندن خرج های انفجاری به مین مورد نظر و فاصله گرفتن از آن اقدام به نابودی مین در زیر آب می کند.

نمای دیگری از شناور بدون سرنشین زیر سطحی روی ناو شاهین که عبارت "ساخت ایران" روی آن می درخشد

 بر اساس دیگر توضیحات اعلام شده توسط امیر رستگاری، این شناور زیر آبی بدون سرنشین می تواند چند هزار متر از واحد کنترل کننده دور شده و به عمق ۴۰۰ متری آبی نیز برود. از نظر عمق پایین رفتن ربات زیردریایی ایرانی مشخصاتی دقیقا همانند نمونه روز دنیا یعنی محصول ایتالیایی دارد. با توجه به شباهت های ظاهری بسیار زیاد بین نمونه ایرانی و نمونه ایتالیایی شاید بتوان حدود مشخصات را این گونه اعلام کرد : طول در حدود ۲ متر و ۲۵ سانت، عرض ۵۸ سانتی متر، وزن کلی ۳۲۰ کیلوگرم و توان حمل محموله به وزن ۱۰۰ کیلوگرم. میزان ماندگاری در زیر آب در حدود ۲ ساعت و سرعت نهایی حرکت نیز در حدود ۱۱ کیلومتر بر ساعت.

در یک نگاه کلی باید گفت آن چه که در این بخش انجام شده یک اقدام مهم نه فقط در حوزه توسعه توان مین روبی نیروهای مسلح کشورمان بلکه یک گام قابل توجه در توسعه توان زیر سطحی های بدون سرنشین به حساب می آید که یکی از ارکان قدرت در نبردهای آینده است و اقدام فروشنده اروپایی و دلال های مرتبط با آنها، اگرچه سرعت دستیابی کشورمان به این محصول مهم را کاهش داد اما در نهایت، توان فنی و صنعتی ساخت این محصول مهم و توسعه موتور خاص آنرا در ایران پایه گذاری کرد تا بار دیگر مشخص شود تحریم ها در حوزه نظامی یک فرصت مهم و بزرگ برای متخصصان ایرانی بوده است.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان ربات شناور بدون سرنشین سازمان صنایع دریایی نیروهای مسلح مین روبی ناو مین شکار گزارش دفاعی نیروی دریایی ارتش سازمان صنایع الکترونیک وزارت دفاع امیر رستگاری مین های دریایی مین شکار شاهین امیر رستگاری بدون سرنشین مورد نظر روی ناو زیر آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۹۲۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هارپی بزرگترین عقاب جهان (+عکس)

عقاب هارپی با نام علمی (Harpia harpyja) نوعی عقاب است که نیرومند ترین و بزرگ ترین پرندهٔ شکاری آمریکا به‌ شمار می‌ رود و هم چنین یکی از بزرگ ترین انواع عقاب ها است.

ماده آن 6 تا 10 کیلوگرم و نر 5 تا 8 کیلوگرم وزن و هم چنین 95٫5 سانتی‌ متر طول دارد. این پرنده ها ظاهر بسیار ترسناک و قدرت شکار فوق العاده ای دارند. آن ها از خطر و به ویژه انسان گریزانند و به همین دلیل خیلی کم پیش می آید که به انسانی حمله کنند.

به گزارش هپی پت، قدرت این عقاب ها را می توان این گونه مثال زد که توانایی بلند کردن یک انسان با اندام کوچک را دارند. چشمان درشت عقاب فوق العاده تیز بین هستند و می توانند از فراز آسمان شکار خود را ببینند.

این پرنده قدرتمند که نام آن برگرفته از افسانه های یونان قدیم است، تاجی از پر های سفید بر روی سرش دارد و محل زندگی او در جنگل های آمریکای جنوبی و مرکزی است. طول بال عقاب هارپی بین 176 تا 201 سانتی متر است.

زیستگاه عقاب هارپی کجاست؟

این پرنده قدرتمند را می توان در سراسر قاره آمریکای لاتین و به ویژه در مناطق گرمسیری یافت. البته ناگفته نماند که در برزیل نیز یافت می شوند. این پرنده ها از جنوب مکزیک تا برزیل در جنگل های بارانی و گرمسیری و بر روی بالاترین نقطۀ درختان مرتفع آشیانه خود را می سازند.

طول عمر این حیوانات چقدر است؟

طول عمر این پرنده 25 تا 35 سال است. بهتر است که بدانید این پرندگان مادام العمر جفت گیری می کنند. آن ها لانه‌ های بزرگی از چوب و شاخه که با مواد نرم‌ تر پوشیده شده‌ اند را حداقل در فاصله 90 فوتی از زمین در درختان بزرگی همانند درخت کاپوک، درخت آجیل برزیل و یا درخت کامبارا می سازند.

غذای این حیوانات چیست؟

رژیم عقاب هارپی از حیوانات درختی مانند میمون ها از جمله میمون های سنجاب و یا مارموست های کوتوله، تنبل ها، اپوسوم ها، تنبل ها، خارپشت های درختی، مار ها و ایگوانا ها تشکیل می شود.

هم چنین آن ها پرندگان بزرگی همانند کراسو و ماکائو را نیز می خورند. این پرنده بر روی ارتفاعات در کمین می نشیند و زمانی که طعمه را در بهترین حالت یافت، با یک حرکت آن را شکار می کند و به آشیانه می برد و با جوجه های خود به اشتراک می گذارد.

بزرگ کردن جوجه ها نیاز به تغذیه شدن از طریق شکار هایی بزرگ مثل میمون دارد. این پرنده ها دوران بیشتری را از جوجه های خود مراقبت می کنند. آن ها تا دو ساله شدن جوجه هایشان به آن ها غذا می دهند و در این مدت تقریبا دویست لاشه و یا بیشتر برای آن ها شکار می کنند تا از آب و گل در بیایند.

آیا عقاب هارپی در خطر انقراض است؟

متأسفانه این عقاب ها عمدتاً به این دلیل ناپدید می شوند که مردم زیستگاه آن ها را تخریب کرده اند و به آن ها شلیک می کنند. در آمریکای مرکزی جمعیت بزرگی از آن ها یافت می شوند. البته خوشبختانه هنوز خطر انقراض در این پرنده ها وجود ندارد.

سوالات متداول عقاب هارپی چه نوع پرنده ای است؟

عقاب هارپی نوعی عقاب است که نیرومند ترین و بزرگ ترین پرندهٔ شکاری آمریکا به‌ شمار می‌ رود و یکی از بزرگ ترین انواع عقاب ها است.

غذای عقاب هارپی چیست؟

رژیم آن ها از حیوانات درختی مانند: میمون ها از جمله میمون های سنجاب و یا مارموست های کوتوله، تنبل ها، تنبل ها، اپوسوم ها، خارپشت های درختی، مار ها و ایگوانا ها تشکیل می شود.

عقاب هارپی کجا یافت می شود؟

این پرنده قدرتمند در سراسر قاره آمریکای لاتین و به ویژه در مناطق گرمسیری و برزیل یافت می شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • فیلم مصاحبه دیپلمات ویژه ایران با الجزیره: ظرفیت ساخت بمب اتم را داریم | موجودیت‌مان تهدید شود، ناچاریم | هدف اسرائیل آزار بود نه عملیات نظامی
  • کی ام سی A5 در یک قدمی بازار
  • kmc a5 کرمان موتور + قیمت و مشخصات خودرو کی ام سی
  • هارپی بزرگترین عقاب جهان (+عکس)
  • محصولات تجاری گروه ‌بهمن در نمایشگاه صنعت‌ پخش ایران معرفی می‌شود
  • ابداع نسل جدید ربات‌های نرم با توانایی خم شدن و خزیدن
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران
  • وقتی هوش طبیعی حشرات به کمک ربات‌ها می‌آید
  • محصولات تجاری گروه ‌بهمن در نمایشگاه صنعت‌ پخش ایران معرفی می‌شود 
  • اولین لژیونر ایرانی به لیگ برزیل پیوست!